Selecteer een pagina

Nieuws

Home / Nieuws

Bussumer Ahmed begon vlak voor de crisis zijn eigen koffiezaak: “En toen moesten we dicht”

BUSSUM – Het zal je maar gebeuren. Je krijgt dé kans van je leven om de koffiezaak waar je werkt, te kunnen overnemen. Na maanden van voorbereiding is begin maart de grote dag. En dan moet je na twee weken de deuren weer sluiten vanwege het coronavirus. Het overkwam de Bussumse Ahmed Hussein. “Dat was natuurlijk vervelend. Ik was net begonnen, net geïnvesteerd”, vertelt hij. Maar hij bleef positief.

De eerste week van de sluiting was moeilijk, maar hij heeft vrij snel de knop weten om te zetten. “Ik kan er om malen en thuis gaan zitten, maar ik ben positief ingesteld dus ik heb het omgebogen naar een positieve vibe”, vertelt Ahmed.

Ahmed besloot aan de slag te gaan en lokale bedrijven te benaderen met de vraag of ze zijn koffie en gebak wilden komen afhalen. Dat lukte: al snel stond er een tafel voor de deur en was het drie maanden lang een komen en gaan van klanten.

Dat heeft ervoor gezorgd dat zijn zaak nu nog leeft. “Je redt het alleen als je positief blijft en goede kwaliteit koffie serveert en je gebak is goed. En ik vind dat tijdens de coronacrisis geen enkele ondernemer een concurrent heeft. De enige concurrent ben je zelf. Ik ben opgegroeid en heb geleerd om om te gaan met tegenslag. Dat zit gewoon in mij. Dat heeft mij ook gered.”

Klik hier voor het complete nieuwsbericht.

Bel nu
Routebeschrijving